nieuws

Jumbo neemt kleine keten Agrimarkt over

Transacties

Jumbo Supermarkten neemt van coöperatie CZAV alle alle aandelen inclusief de vastgoedlocaties over van de kleine supermarktketen Agrimarkt.  

Jumbo neemt kleine keten Agrimarkt over
De Agrimarkt in Goes

Het gaat om in totaal zes winkels in het Zuidwesten van Nederland in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen. In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt in Wemeldinge zijn momenteel 360 mensen in dienst.

Omnichannel-omgeving

‘We hebben met het management van Agrimarkt de afgelopen jaren verschillende strategische opties onderzocht en gekeken hoe we de regionale Agrimarkt formule verder kunnen uitbouwen’, aldus algemeen directeur Antoon van Vugt. ‘Gezien de ontwikkelingen in de supermarktwereld is het voor ons duidelijk dat de Agrimarkt winkels zich beter kunnen ontwikkelen met een sterke formule in een retailomgeving waar de focus ligt op het exploiteren van supermarkten en het bedienen van de klanten in een omnichannel-omgeving.’

CZAV gaat wel door met het exploiteren van de  AgriSneltank tankstations en de AgriSnellaad laadpunten.

Logistieke hub

Jumbo CEO Frits van Eerd: ‘De Agrimarkt winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest Nederland. Daarnaast stelt de voorgenomen overname ons in staat om onze marktpositie hier verder te verstevigen. Eerder dit jaar hebben we een logistieke hub geopend in Middelburg voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. In combinatie met deze winkels die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.’

Reageer op dit artikel