nieuws

Hele kantoor Asics stimuleert gezond leven

Transacties

Hele kantoor Asics stimuleert gezond leven
Hoofdkantoor Asics - beeld Sebastian van Damme

Het nieuwe kantoor van Asics in Hoofddorp sluit aan op de filosofie van de sportschoenen en -kledingfabrikant: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Een badge is niet nodig om als bezoeker herkend te worden in het 11.000 m2 grote nieuwe kantoorgebouw aan de Taurusavenue 165 in Hoofddorp. Daarvoor is een paar leren schoenen al genoeg, want gebruikers van het pand dragen sportschoenen. De kleding oogt informeel en is geschikt voor het comfortabel verbranden van calorieën.

Liften verstopt

Beweging, ontmoeting en samenwerking lopen door elkaar op het in maart 2019 geopende hoofdkwartier van Asics voor de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika. Ontwikkelaar RED Company heeft er het pand helemaal op afgestemd. Elkaar zien doe je veel op de kantoorvloeren van 2.800 m2 met een atrium in het midden. De trap heb je al snel genomen, doordat de liften in een hoek van het gebouw verstopt zitten.

Asics staat voor ‘anima sana in copore sano’, Latijn voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Het pand sluit op die filosofie aan. ‘Het hele gebouw stimuleert het om gezond te leven. Beweging is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Daarom hebben we een gebouw dat daartoe uitnodigt. En daarom stellen we aan het gebruik van de sportschool geen grenzen, behalve de openingstijden van het gebouw’, zegt Ellen van Leeuwen, facility manager van Asics Europe.

Het interieur van het pand is een co-creatie van van Powerhouse en CBRE, dat ook verantwoordelijk is voor het werkconcept.

Zie ook het artikel in de september-editie van Vastgoedmarkt, die 20 september verschijnt.

Reageer op dit artikel