nieuws

Gorcumse corporatie slijt niet-DAEB aan Rotterdamse belegger

Transacties

Woningcorporatie Poort6 uit Gorinchem verkoopt 148 grotendeels vrije sector woningen en commerciële ruimten aan Accresco Vastgoed uit Rotterdam. 

Gorcumse corporatie slijt niet-DAEB aan Rotterdamse belegger
Het Tuighuis in Gorinchem. Foto: Google Maps

Poort6 heeft in de zomer van 2018 een deel van haar portefeuille te koop aangeboden. Op dinsdag 7 mei 2019 vond de daadwerkelijke overdracht bij de notaris plaats. Door de verkoop van het niet-DAEB bezit krijgt de Gorinchemse sociale huisvester meer focus op haar primaire doelgroep. Met Accresco als nieuwe eigenaar blijft volgens Poort6 een goede dienstverlening aan de huidige huurders verzekerd.

Rijksmonument het Tuighuis

De verkoop betreft zowel eengezinswoningen (36), meergezinswoningen (112), commerciële ruimtes (8) en parkeerplaatsen. Een groot deel van de appartementen bevindt zich in de monumentale binnenstad van Gorinchem, de eengezinswoningen bevinden zich voornamelijk in de Lingewijk. Onder de verkoop vallen diverse markante gebouwen in de binnenstad van Gorinchem, waaronder het Rijksmonument het Tuighuis.

Gevarieerde portefeuille

Accresco Vastgoed heeft een gevarieerde portefeuille in de Randstad en haar roots in Rotterdam. Veel van haar bezit bevindt zich in de vrije sector en is divers van oorsprong. Van nieuwbouw tot karakteristieke herontwikkelingen zoals een klooster en zeer recent een monumentale kerk in Rotterdam die werd getransformeerd tot 24 appartementen.

Capital Value adviseerde Accresco bij de aankoop en Nieuwstad OrangeGlobal ondersteunde Poort6 als transactiemanager. Van der Stap notarissen passeerde op 7 mei 2019 de leveringsakte.

Reageer op dit artikel