nieuws

DHG verhuurt 3.992 m2 logistiek

Transacties

DHG heeft met Arena Warehousing overeenstemming bereikt over de huur van 3.993 m2 hoogwaardige ADR bedrijfsruimte op de logistieke campus Smartlog Moerdijk 2 aan de Megajoule in Moerdijk.

DHG verhuurt 3.992 m2 logistiek

Arena tekende een huurcontract met een looptijd van 5 jaar.

Vanaf 1 augustus dit jaar zal Arena Warehousing 3.993 m2 ADR warehouse ((verpakte gevaarlijke stoffen) in gebruik gaan nemen. Arena Warehousing zal vanuit het nieuwe DC de opslag en distributie van ADR geklasseerde producten gaan verzorgen naar haar afnemers op de Europese markt.

Fase 2 van Smartlog Moerdijk 2 omvat in totaal 55.000 m2 en is met de komst van Arena Warehousing volledig verhuurd. De warehouses zijn ontwikkeld voor een breed spectrum aan verpakte en chemie gerelateerde producten en zijn voorzien van een CO2 blus-gas installatie of van een ESFR sprinkler installatie. In combinatie met een door DHG beheerde BEFI/BRZO milieuvergunning kan een zeer breed spectrum van ADR als ook niet geklasseerde producten worden opgeslagen.

Uitbreiding

In 2020 wordt Smartlog Moerdijk 2 uitgebreid met nog eens 26.000 m2 ADR warehouses.

De logistieke campus heeft een totale omvang van ruim 124.000 m2 aan hoogwaardige logistiek. Op deze locatie biedt DHG een combinatie aan van de opslag van koopmans-goederen in combinatie met warehouses voor de opslag van ADR-goederen.

Dit jaar is begonnen met een nieuwe ontwikkeling van 102.000 m2 Smartlog warehouses op de Middenweg in Moerdijk. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2020.

Logchain

Smartlog Moerdijk is onderdeel van de Logchain ontwikkelportefeuille van ruim 750.000 m2 Smartlog distributiecentra, die DHG op risico ontwikkelt. Na de recente verkoop van Logchain One aan Patrizia heeft DHG nu nog 620.000 m² aan Smartlog distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast Amsterdam nog vijf locaties in Rotterdam, Moerdijk, Den Haag, Ridderkerk, Zwolle en Venray. Deze distributiecentra worden allen in 2019 en 2020 opgeleverd. Voor ruim een derde ervan zijn inmiddels huurcontracten afgesloten.

Reageer op dit artikel