nieuws

Axa rondt overname Doubletree Hotel Amsterdam af

Transacties

De Franse verzekeraar Axa meldt dat het de overname van het Double Tree hotel in hartje Amsterdam van de Chinese branchegenoot Anbang Insurance heeft afgerond.

Axa rondt overname Doubletree Hotel Amsterdam af
Double-Tree-by-Hillton-Amsterdam

Half juni 2019 werd al bekend dat Axa haar oog had laten vallen op het hotel, dat op loopafstand van het Centraal Station in de hoofdstad ligt. Volgens am:, net als Vastgoedmarkt een uitgave van Vakmedianet,  zou de Franse verzekeraar een bod van 425 miljoen euro hebben gedaan op het hotel aan de Oosterdokstraat.

Kenmerken accommodatie

Het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is gebouwd in 2011 en is een modern full-service hotel van 29.710 m2 met 557 slaapkamers, waaronder 48 suites, allemaal met kamerhoge ramen. Kenmerken van de goed onderhouden accommodatie zijn 15 vergaderzalen, een executive lounge, een fitnesscentrum van 100 m2 en drie restaurants, evenals een bar op het dak en een terras met uitzicht op het IJ en de stad. Er is ook een onafhankelijk beheerd en geëxploiteerd parkeerterrein met 1.355 openbare parkeerplaatsen onder het hotel.

Uitverkoop Anbang

Anbang kocht het viersterrenhotel met 557 kamers begin 217 voor 350 miljoen euro van het Amerikaanse private-equitybedrijf Blackstone. Korte tijd later kwam het verzekeringsconcern in de problemen door zorgen over haar schuldpositie en de verspreide zeggenschap over het bedrijf. Sindsdien staat het bedrijf onder toezicht van de Chinese overheid, wat nog minimaal tot het voorjaar van 2020 zal duren. Anbang is op last van Peking bezig met een uitverkoop van haar bezittingen. Onlangs werd bekend dat de Chinezen de Nederlandse verzekeraar Vivat (Zwitserleven, Reaal) gaan verkopen aan NN Group en investeringsfonds Athora uit Bermuda.

Reageer op dit artikel