nieuws

PPF verhuurt 1.400 m2 kantoor aan Hofplein Rotterdam

Transacties

PPF verhuurt 1.400 m2 kantoor aan Hofplein Rotterdam
Hofplein 19, Rotterdam

PPF Real Estate heeft met RHI Magnesita Trading een nieuwe langdurige huurovereenkomst gesloten voor 1.411 m2 kantoorruimte op de derde verdieping van het gerenoveerde kantoorgebouw Hofplein 19 in Rotterdam.

Kantoorgebouw Hofplein 19 ligt nabij het Rotterdam Central Business District. Het gebouw is gerenoveerd en heeft een industriële uitstraling. Deze huurovereenkomst biedt RHI Magnesita Trading de ruimte voor verdere groei van haar hoofdkantoor in Nederland.

Komst Unilever

Met de nieuwe huurder zit Hofplein 19 vanaf volgend jaar vol. Dan trekt ook het hoofdkantoor van Unilever Nederland, nu gevestigd in de Brug op Rotterdam-Zuid in. Het voedings- en wasmiddelen concern huurt zes verdiepingen in het voormalige hoofdkantoor van Shell Nederland.

PPF kocht het pand eind 2015. PPF is tevens eigenaar van het naastgelegen gebouw Hofpoort, verhuurd aan Spaces. Vóór de aankoop door PPF was Hofplein 19 langdurig verhuurd aan ROC Zadkine.

PPF Group

Verhuurder PPF Real Estate is onderdeel van PPF Group, een internationale groep met hoofdkantoor in Amsterdam, die investeert in uiteenlopende marktsegmenten als telecommunicatie, media en technologie, bancaire – en financiële dienstverlening, vastgoed, mijnbouw, treinbouw, industrie en biotechnologie. PPF Group houdt wereldwijd activa ter waarde van in totaal meer dan 38 miljard euro.

JLL begeleidde de totstandkoming van de huurovereenkomst namens verhuurder PPF Real Estate in collegiale samenwerking met De Mik Bedrijfshuisvesting en CBRE.  NL Asset Management is namens eigenaar verantwoordelijk voor het management van het gebouw.

Reageer op dit artikel