nieuws

Montea verkoopt Gelderse distributiehub aan Aberdeen

Transacties

Montea verkoopt Gelderse distributiehub aan Aberdeen
Foto: Google Maps

Montea heeft een akkoord gesloten met Aberdeen Standard European Logistics Income PLC omtrent de verkoop van haar eigendom in ’s-Heerenberg.

Het gaat om distributiefaciliteit van meer dan 45.000 m2 die langjarig is verhuurd is aan JCL Logistics. JCL bestiert op de Gelderse locatie een zogeheten crossdock van 5.200 m2 als ook een distributiecentrum van 16.000 m2 en 2.400 m2 kantoorruimte. Het complex wordt verkocht op basis van een aanvangsrendement van 5,4 procent voor een totale verkoopprijs van 24,0 miljoen euro.

‘Eigen ontwikkelingen’

Hylcke Okkinga, directeur Montae Nederland: ‘Montea zet meer en meer in op eigen ontwikkelingen op strategische grondlocaties. Deze verkoop zal opnieuw middelen genereren die we kunnen aanwenden ter financiering van deze groeiambities. Een gezonde rotatie in de portefeuille ondersteunt zo de duurzame en kwalitatieve groei van de portefeuille.’

XO Property Partners adviseerde de koper bij deze transactie.

Reageer op dit artikel