nieuws

IWS huurt laatste 8.000 m2 in AMS Cargo Center I

Transacties

IWS huurt laatste 8.000 m2 in AMS Cargo Center I
AMS Cargo Centre I, Schiphol

Independent World Services (IWS) heeft per 1 september 2019 een huurovereenkomst gesloten voor de laatst beschikbare unit van ruim 8.000 m2 in AMS Cargo Center I op Schiphol Logistics Park. Hierdoor is het multi-tenant warehouse van in totaal 34.000 m2 volledig verhuurd.

Independent World Services (IWS) is een bestaande huurder in AMS Cargo Center en breidt door de nieuwe overeenkomst uit tot ruim 17.000 m2. IWS biedt onder andere diensten voor buitenlandse partijen die overwegen uit te wijken naar Nederland om de naderende Brexit. IWS werft personeel aan via zijn eigen uitzendbureau Neutral Freight Academy, waarbij tevens gebruik gemaakt kan worden van de bestaande douanevergunning. Hierdoor is de tijd die een dergelijk bedrijf nodig heeft om dergelijk factoren te implementeren aanzienlijk korter.

De uitbreiding wordt gebruik voor bestaande klanten als Neele-Vat Air en de Britse partij RIF Worldwide. Deze laatste partij heeft als gevolg van de Brexit ervoor gekozen om de samenwerking met IWS te intensiveren.

AMS Cargo Center II

Momenteel zijn aan de overzijde van AMS Cargo Center de bouwwerkzaamheden AMS Cargo Center II in volle gang met als doel deze begin december op te leveren. AMS Cargo Center II betreft een Breeam ‘Very Good’ distributiecentrum van in totaal 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte vanaf 3.600 m2. De eerste huurders – Rutges Cargo Europe en JM Logistics – zijn reeds gecontracteerd voor 6.000 m2.

AMS Cargo Center I en II zijn in een joint-venture ontwikkeld door Built to Build en Proptimize, ontworpen door Denc en gebouwd door Van der Heijden. Deka Immobilien heeft voor een van zijn fondsen de objecten verworven. Cushman and Wakefield en Industrial Real Estate Partners zijn betrokken bij de verhuur.

Reageer op dit artikel