nieuws

Eendracht mag aansluiten bij Havensteder

Transacties

De bescheiden portefeuille van de kleine Rotterdamse woningstichting Eendracht wordt per 1 augustus samengevoegd met die van de grote stadgenoot Havensteder. 

Eendracht mag aansluiten bij Havensteder
Woningen van Eendracht aan de Rösener Manzstraat in Rotterdam.

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft het fusie verzoek van Havensteder en Eendracht goedgekeurd. Beide partijen kondigden eerder dit jaar al aan de mogelijkheid van een samengaan te onderzoeken. Met de goedkeuring kunnen de corporaties nu de laatste stappen zetten om de fusie per 1 augustus mogelijk te maken.

Bospolder-Tussendijken

De 220 woningen – en bedrijfsruimtes – van Woningstichting Eendracht liggen aan en nabij het Grote Visserijplein in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Ruim driekwart van de woningen valt in de categorie ‘bereikbaar’ met huurtoeslag. Deze woningen liggen aan de Kleine Visserijstraat, Jan Kobellstraat,  Korte Bruijnstraat en Van Duylstraat.

Middeldure segment

Een kwart van de woningen behoort tot het middeldure segment. Deze woningen gelegen aan de Rosener Manzstraat en Jan Kobellestraat.

Het is een omgeving waar ook Havensteder actief is. De corporatie heeft er ruim 3.800 woningen en bezit in totaal 45.000 woningen in Rotterdam

Wijzigingen in Woningwet

Gert Florusse, die leiding geeft aan Woningstichting Eendracht: ‘Onze organisatie kon – met name door wijzigingen in de Woningwet – niet langer zelfstandig blijven. Deze krachtenbundeling met een grote collega-corporatie is in het belang van onze huurders.’

Reageer op dit artikel