nieuws

Edge koopt voor vijftig miljoen pond op de South Bank

Transacties

Edge koopt voor vijftig miljoen pond op de South Bank

Terwijl veel Engelse investeerders naar Nederland komen, gaat Edge naar Londen. Ze kochten een groot pand in de gemeente Southwark, alwaar ze hun technologie platform gaan integreren.

Edge Technologies  kondigt zijn intrede aan op de Britse markt voor commercieel vastgoed met de overname van 60 St Thomas Street op de South Bank in Londen voor vijftig miljoen pond. Ze verkochten pas hun pand in Amsterdam aan Koreanen, waar de koper zich negatief uitliet over de huurprijzen. Edge is een gespecialiseerde ontwikkelaar van innovatieve kantoorgebouwen.

De levering in Londen zal plaats vinden na verkrijging van een bouwvergunning, die Edge in nauwe samenwerking met de verkoper, een van de grootste vastgoedbeleggingsbeheerders van het Verenigd Koninkrijk zal nastreven. De partners zullen nauw overleggen met de Southwark Council en de lokale gemeenschap. Na voltooiing van de ontwikkeling – over vier tot vijf jaar – wordt 60 St Thomas Street een geoptimaliseerde kantooromgeving en een nieuwe toekomstbestendige werkruimte.

Edge integreert een technologisch platform in al zijn gebouwen. Sensoren bewaken alle aspecten van de kantooromgeving, inclusief de bezetting en het energieverbruik, om de bedrijfsvoering continu te verbeteren en te optimaliseren en de klantervaring te verbeteren. Technologie en milieu-innovaties zijn een deel van de oplossing voor veel problemen binnen de vastgoedsector en de arbeidsmarkt. Daarom luidt Edge een nieuwe generatie hightech- en energie-efficiënte gebouwen in die niet alleen onze gezondheid, ons welzijn en onze productiviteit verbeteren, maar uiteindelijk ook onze planeet.

Boudewijn Ruitenburg, chief operating officer, Edge, zei: ‘We breiden uit naar nieuwe markten om tegemoet te komen aan de vraag van gebruikers naar gebouwen met steeds hogere duurzaamheidsnormen die het welzijn van de werknemers op de voorgrond plaatsen. Wij geloven in het bouwen van betere gebouwen die niet alleen inspirerende werkplekken zijn, maar ook klimaatverandering aanpakken. Dit is wat we zullen leveren op 60 St Thomas Street – in nauwe samenwerking met belanghebbenden om ons aan te sluiten bij de langetermijnvisies en ambities voor een duurzamer Southwark.’

‘Londen, een wereldstad die zaken en talent uit de hele wereld aantrekt, is een natuurlijke keuze voor onze volgende locatie. Onze eerste ontwikkeling zal ons ethos en technologieplatform voor het eerst naar het Verenigd Koninkrijk brengen en we zijn actief op zoek naar meer locaties in Londen om uit te breiden.’

HFF en BCLP adviseerden Edge.

Reageer op dit artikel