nieuws

‘Edge Amsterdam West ruim onder huidige marktprijs verhuurd’

Transacties

‘Edge Amsterdam West ruim onder huidige marktprijs verhuurd’

De prijzen die APG en Alliander gaan betalen voor het onlangs verkochte kantoorgebouw Edge Amsterdam West liggen ruim onder de huidige markthuur.

Dat zegt Reinoud Plantenga, managing director Benelux van Warburg-HIH Invest Real Estate, dat een Koreaans consortium bij de aankoop adviseerde. De koopprijs van 250 miljoen euro die in de markt wordt genoemd kan Plantenga niet bevestigen. ‘Over de prijs doen we geen mededelingen.’

Wel meldt Plantenga desgevraagd dat de huurprijzen die APG en Alliander gaan betalen de kantoorgebruikersmarkt van een paar jaar terug weerspiegelen.‘Op dit moment liggen de tophuurprijzen voor kantoorruimte in Teleport boven 210 euro, maar dat is niet wat APG en Alliander ervoor betalen. Hun huurovereenkomsten dateren van een tijd geleden. De prijzen die daarbij horen, liggen duidelijk onder de marktprijzen van nu’, zegt Plantenga.

Edge Amsterdam West is een herontwikkeling van een kantoorpand uit de jaren ‘70 aan de Basisweg 10. Edge Technologies levert het 47.000 m2 grote hoofdgebouw op in 2021. Het bijgebouw met een oppervlakte van 5.500 m2 volgt een jaar later. Verkoper Edge Technologies is verantwoordelijk voor de verhuur van de resterende 8.000 m2 kantoorruimte.

Praktisch nieuw

Plantenga verwacht niet dat de ontwikkelaar het moeilijk gaat krijgen met de verhuur. ‘Het gaat om een praktisch nieuw gebouw met kantoorvloeren van 5.500 m2 in een opkomend deel van de Amsterdamse kantorenmarkt. Wat de gebruikers zal aanspreken, is niet alleen het atrium met gemeenschappelijke voorzieningen zoals binnentuin, koffiehoek en restaurant. Ook de locatie vlakbij een internet backbone maakt het complex zeer aantrekkelijk.’

Reageer op dit artikel