nieuws

Doubletree Hotel Amsterdam over naar andere verzekeraar?

Transacties

De Chinese verzekeringsgroep Anbang wil het Doubletree Hotel by Hilton Amsterdam Centraal van de hand doen, zo meldt verzekeringsvakblad am:

Doubletree Hotel Amsterdam over naar andere verzekeraar?

Volgens am:, net als Vastgoedmarkt een uitgave van Vakmedianet, voert Anbang exclusieve gesprekken  om het hotel aan de Oosterdokstraat te verkopen. Uitgerekend opnieuw een verzekeraar, het Franse Axa, zou een bod van 425 miljoen euro hebben gedaan op het hotel. Voor de overname van het luxe hotel zou al toestemming zijn gevraagd aan toezichthouder ACM.

In de problemen

Anbang kocht het viersterrenhotel met 557 kamers  begin 217 voor 350 miljoen euro van het Amerikaanse private-equitybedrijf Blackstone. Korte tijd later kwam het verzekeringsconcern in de problemen door zorgen over haar schuldpositie en de verspreide zeggenschap over het bedrijf. Topman Wu Xiaohui belandde achter de tralies voor fraude en corruptie.

Verkoop Vivat

Sindsdien staat het bedrijf onder toezicht van de Chinese overheid, wat nog minimaal tot het voorjaar van 2020 zal duren. Anbang is op last van Peking bezig met een uitverkoop van haar bezittingen. Onlangs werd bekend dat de Chinezen de Nederlandse verzekeraar Vivat (Zwitserleven, Reaal) gaan verkopen aan NN Group en investeringsfonds Athora uit Bermuda.

Waldorf Astoria

Vorig jaar was al duidelijk dat Anbang niet alleen van verzekeraar Vivat af wilde, maar ook van buitenlands vastgoed, waaronder veel luxe hotels. Zo bezit Anbang ook het vermaarde Waldorf Astoria Hotel in New York.

Reageer op dit artikel