nieuws

Broese Boekverkopers verhuist tóch naar Post Utrecht

Transacties

Broese Boekverkopers verhuist tóch naar Post Utrecht
Post Utrecht aan de Neude in Utrecht, aanzicht vanaf de Oudegracht

Broese Boekverkopers verhuist begin 2020 tóch van de Stadhuisbrug naar het monumentale Post Utrecht. Broese en ASR Real Estate hebben hier een overeenkomst voor gesloten.

Het voormalige postkantoor wordt door ASR Real Estate momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex, waarin ook de nieuwe Centrale Bibliotheek, een foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horeca worden gevestigd.

Broese Boekverkopers is ruim veertig jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug 5. Het huidige onderkomen is eigendom van de gemeente en huisvest nu nog de Centrale Bibliotheek aan de Oude Gracht 167. De gemeente wil het rijksmonument verkopen, maar de nieuwe koper moest wel het huurcontract met Broese overnemen. Deze onhandige situatie ontstond toen de gemeente Broese de toezegging deed nog wel tien jaar in het pand te kunnen blijven. Broese kiest nu echter voor de locatie Post Utrecht en betrekt er 1.550 m2. Daarmee is de weg vrij voor verkoop van het gemeentepand.

‘Wij zijn blij dat Broese Boekverkopers ervoor kiest om in dit monumentale pand de boekhandel opnieuw vorm te geven’, zegt ceo Dick Gort van ASR Real Estate. ‘Samen met Broese en de al eerder gecontracteerde huurders maken wij het mogelijk om na vele jaren renoveren en verbouwen, het iconische gebouw Post Utrecht terug te geven aan de inwoners van Utrecht. Daar zijn wij oprecht trots op.’

Mooi resultaat

‘We zijn bijzonder verheugd dat de samenwerking tussen ASR Real Estate en Broese Boekverkopers tot dit mooie resultaat heeft geleid’, zeggen eigenaren Erik en Sandra van Doorn. ‘Broese kijkt er naar uit om op deze inspirerende locatie een onderscheidende boekhandel voor de stad Utrecht neer te zetten. Ook is het prettig dat de gewaardeerde samenwerking met de bibliotheek op deze wijze weer onder één dak voortgezet kan worden.’

Oplevering vanaf derde kwartaal

Naar verwachting wordt Post Utrecht vanaf het derde kwartaal 2019 gefaseerd opgeleverd en kan het pand het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen. Naast Broese worden ook Bever Sport en Søstrene Grene aan de zijde van de Oudegracht gevestigd. Albert Heijn opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain een nieuw foodmarkt concept. Daarmee was het pand al voor 90 procent verhuurd. De entree van de Centrale Bibliotheek en de openbare fietsenstalling zijn te bereiken aan de Neude-zijde.

De transformatie van het postkantoor naar mixed use startte in de zomer van 2017.

Reageer op dit artikel