nieuws

Arcona verhuurt 17.000 m2 kantoorruimte in eerste helft 2019

Transacties

Arcona verhuurt 17.000 m2 kantoorruimte in eerste helft 2019

Arcona Capital heeft in de eerste helft van 2019 ongeveer 17.000 m2 kantoorruimte in Nederland verhuurd.

Dat meldt de assetmanager en fondsbeheerder. Het gaat om kantoorruimte in Rotterdam, Den Haag, Groningen en Heerenveen. Met de nieuwe huurovereenkomsten stijgt de bezettingsgraad van de portefeuille naar 91 procent, tegen 78 procent eind 2018.

Arcona Capital nam in 2016 het beheer van de noodlijdende Nederlandse vastgoedportefeuille over van Steenwell Beheer en AE Beheer uit Groningen. De herstructurering van de portefeuille werd eind 2018 afgerond. De portefeuille van tien commanditaire vennootschappen met vijftien objecten, vooral kantoren verspreid over heel Nederland, wordt daarbij ondergebracht in één nieuwe structuur.

Voor het kantoorgebouw Inspiratis aan de Dynamostraat te Rotterdam heeft Arcona Capital twee nieuwe huurcontracten afgesloten. Met de Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond is een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 7.354 m2 kantoorruimte en 50 parkeerplekken. Met Vastgoed Beheer PG is een huurovereenkomst gesloten voor 3.291 m2 kantoorruimte en 44 parkeerplaatsen. Momenteel is er nog 1.463 m2 kantoorruimte beschikbaar in dit gebouw.

Voor het kantoorgebouw aan de Neherkade in Den Haag is met De Beek Groep een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor 3.520 m2 voor een periode van 20 jaar. Deze ruimte zal worden omgevormd van kantoorruimte naar zorgwoningen en dagbesteding voor zorg. Het gebouw is hiermee volledig verhuurd.

Voor het kantoorgebouw aan de Leonard Springerlaan 27 te Groningen heeft Arcona Capital met StichtingVerslavingszorg  Noord Nederland een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor de huur van 2.330 m2 kantoorruimte en 35 bijbehorende parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw is hiermee ook volledig verhuurd.

Met Bedrijfsartsengroep Holding is voor het kantoorgebouw aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor de huur van 491 m2 kantoorruimte. In dit kantoorgebouw is nog 303 m2 beschikbaar.

Meer transacties

‘We verwachten de komende tijd nog meer transacties aan te kondigen waardoor de bezettingsgraad en de waarde verder zullen stijgen’, zegt Peter Mars, managing director van Arcona Capital. ‘Voor de beleggers in deze vastgoedportefeuille is dit een goede ontwikkeling. Na jaren van onzekerheid en verliezen krijgen zij door de herstructurering nu de mogelijkheid een deel van hun oorspronkelijke investering terug te krijgen.’

Reageer op dit artikel