nieuws

Arcona koopt kantoorkolos in Warschau

Transacties

Arcona Capital koopt onder voorbehoud van financiering namens haar Arcona Property Fund N.V. voor ongeveer 14 miljoen euro een kantoorgebouw met een bvo van 6.388 m2 in de Poolse hoofdstad Warschau.

Arcona koopt kantoorkolos in Warschau
Het Kliwer-gebouw in Warschau.

Het Arcona Property Fund is een beursgenoteerd fonds dat belegt in commercieel vastgoed in Midden-Europa. Bij de aankoop in Warschau gaat het om het Kliwer kantoorgebouw, een bekend kantoorgebouw in de Poolse hoofdstad met een bezettingsgraad van 100 procent.

Bruto vloeroppervlak

Het pand ligt op een knooppunt van wegen en openbaar vervoersverbindingen, zes km ten zuiden van het stadscentrum in een gebied met kantoor- en woonbestemming. Het bruto vloeroppervlak van het gebouw bedraagt 6.388 m2, waarvan 5.969 m2 kantoorruimte en 186 m2 winkelruimte. Het gebouw heeft 65 ondergrondse parkeerplaatsen, verdeeld over drie verdiepingen. De aankoop wordt naar verwachting eind november 2019 afgerond.

Aanvangsrendement 8 procent

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 mei 2019 maakte Arcona Property Fund N.V. de voortgang in de aankoop van Kliwer al bekend. Het aanvangsrendement bedraagt circa 8 procent en de bestaande bankfinanciering 8,4 miljoen euro. Het voornemen is om de aankoop te financieren met een obligatielening of uit de opbrengst van verkoop van onroerend goed in Slowakije. Nadere details hierover zullen later worden bekendgemaakt.

Dynamische markt

Guy Barker, managing director van fondsbeheerder Arcona Capital, zegt over de aankoop: ‘Deze nieuwe acquisitie wordt de grootste belegging in de portefeuille van het Fonds, waardoor we een betekenisvolle exposure krijgen in de dynamische markt van de Poolse hoofdstad, de snelst ontwikkelende vastgoedmarkt van de grootste economie van Centraal Europa.’

Wat de Nederlandse markt betreft maakte Arcona Capital onlangs bekend in de eerste helft van 2019 zo’n 17.000 m2 kantoorruimte te hebben verhuurd.

Reageer op dit artikel