nieuws

AEW verwerft havenkantoor IJ-haven

Transacties

AEW heeft op basis van een off-market transactie De Ruijterkade 139 in het centrum van Amsterdam heeft verworven. Het object is gekocht van Midvast namens een Duitse belegger.

AEW verwerft havenkantoor IJ-haven
De Ruijterkade 139 Amsterda

Gelegen op een toplocatie naast het Centraal Station van Amsterdam, werd het object in 1915 gebouwd als het havenkantoor voor de Amsterdamse IJ-haven en heeft het veel kenmerken uit de tijd behouden. Het omvat 2.142 m2 totale verhuurbare oppervlakte, verdeeld over vier verdiepingen en een kelderverdieping. AEW zal gedurende de komende 12 maanden een volledige renovatie uitvoeren, om het object dat momenteel volledig leeg staat, te verbouwen tot een unieke en hoogwaardige kantoorruimte. 

Voorheen woningen

Volgens het kadaster waren er voorheen appartementen en kantoren in het gebouw. De koper VRN Objekt betaalde  13.630.000 voor het pand.

Enthousiast

De vraag naar kantoorruimte in Amsterdam is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, wat heeft geleid tot een tekort aan beschikbare hoogwaardige ruimte in de Nederlandse hoofdstad, waar de leegstandspercentages op een historisch dieptepunt van 2,2 procent liggen. Frédérique Weber, Country Manager van Nederland bij AEW: ‘We zijn erg enthousiast over deze off-market kans die CityState ons gepresenteerd heeft. Dit is een uitstekende acquisitie in een sterke microlocatie in een tijd waarin de stijgende vraag wordt gedempt door een afnemend aanbod, wat op zijn beurt de huurgroei stimuleert. We zullen van dit object een uniek en kwalitatief hoogstaand pand maken dat voldoet aan de eisen van huurders en dat aantrekkelijke en toekomst bestendige inkomsten zal opleveren, evenals kapitaalgroei, voor onze klant.’

AEW werd geadviseerd door CityState, Savills Building en Project Consultancy en Loyens & Loeff, en de leverancier door JLL MidCap en Labré.

Reageer op dit artikel