nieuws

Mediq: kijk naar makelaar, volgende keer kun je het zelf

Transacties

Mediq: kijk naar makelaar, volgende keer kun je het zelf

Huur de eerste keer een makelaar in, start met een klein project en kijk hoe die makelaar dat allemaal doet. De volgende keer kun je het zelf.

Dat is het advies van Edward van Tuinen aan facility managers die zich meer met vastgoed willen bezig houden. Van Tuinen is twee decennia global real estate en facility director bij Mediq, een leverancier van medische hulpmiddelen en bijbehorende zorg. Namens Mediq was Van Tuinen betrokken bij de ontwikkeling van een kantoor naast winkelcentrum The Wall en de verhuizing naar Rijnzathe 10 in De Meern.

De toegevoegde waarde van de facility manager als vastgoedspecialist

De toegevoegde waarde van de facility manager als vastgoedspecialist

Of het lastig kan zijn voor facility management om de rol van vastgoedspecialist naar zich toe te trekken? Van Tuinen vindt dat wel meevallen, zegt hij tegen het vakblad Facto. Het is volgens hem vooral een kwestie van logisch nadenken en het spel naar je toe trekken, dus zelf de regie in handen nemen.

‘Als je een locatie zoekt kun je ook zelf een bericht sturen aan makelaars en ze op de hoogte brengen van je wensen en eisen, zo moeilijk is dat niet. Oké, als je geen onderhandelaar bent, moet je er niet aan beginnen, dan kun je beter een externe specialist inhuren. Maar ik denk dat iedere facility manager toch wel iets van een onderhandelaar in zich heeft. Het is leuk om dat spel te spelen. Het is echt geen black box, als je je in de materie verdiept en logisch nadenkt, kom je een heel eind.’

Reageer op dit artikel