nieuws

Coca-Cola: straks kunnen we wellicht hele verdieping afsluiten

Transacties

Coca-Cola: straks kunnen we wellicht hele verdieping afsluiten
Foto Robin Utrecht

Coca-Cola koos voor het slimme kantoor MM25 om de mogelijkheden voor duurzaam gebruik en beperking van energie- en onderhoudskosten.

Dat zegt Michaël Librecht, associate director Property & Facilities bij Coca-Cola European Partners, terugblikkend op traject naar de huisvesting van het hoofdkantoor in Rotterdam. Librecht wijst op de slimme en duurzame technologie die ontwikkelaar OVG in het gebouw heeft toegepast.

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

‘Die technologie stelt ons in staat om het gebouw op een duurzame manier te gebruiken. Onderhoud heeft een belangrijk aandeel in de total cost of occupance. Doordat het gebruik van de ruimten met sensoren gemonitord wordt, hoeven wij bijvoorbeeld geen ruimten schoon te laten maken die niet gebruikt zijn sinds de laatste schoonmaakbeurt.’

Op termijn biedt een slim gebouw als MM25 meer mogelijkheden. ‘In de verdere toekomst kun je er bijvoorbeeld aan denken op rustige dagen een hele verdieping af te sluiten, wat een vermindering in het energieverbruik en onderhoud oplevert. En dan kunnen bezoekers die per auto aankomen mogelijk automatisch worden aangemeld op basis van kentekenherkenning. Zodat ze zich meteen welkom voelen’, zegt Librecht.

Reageer op dit artikel