nieuws

Coca-Cola: grote gebouwen vielen af voor hoofdkantoor

Transacties

Bij de huisvesting van het hoofdkantoor van Coca-Cola in Rotterdam vielen grote gebouwen af.

Coca-Cola: grote gebouwen vielen af voor hoofdkantoor
Foto Robin Utrecht

Dat zegt Michaël Librecht, associate director Property & Facilities bij Coca-Cola European Partners, terugblikkend op traject naar de huisvesting van het hoofdkantoor in Rotterdam. Hoe groter het gebouw, hoe lastiger het wordt om er als relatief kleine huurder je eigen sfeer neer te zetten, betoogt Librecht.

‘Met een niet zo grote behoefte van 4.000 m2 zul je een pand in de meeste gevallen moeten delen. Maar we stellen wel eisen aan die huisvesting. We hebben behoefte aan een eigen receptie en aan de vrijheid de totale beleving van Coca-Cola neer te zetten: voor ieder moment een geschikt drankje. Alles wat je ziet, leeft en ademt Coca-Cola. Dat zal moeilijk gaan in een pand van 100.000 m2’, zegt Librecht.

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

De multinational gebruikt een kwart van het 15.000 m2 grote pand aan de Marten Meesweg 25 in Rotterdam. Toch ademt bijna alles wat de bezoeker waarneemt de sfeer van Coca-Cola en de andere merken van de frisdrankenproducent.

‘Dat we in Rotterdam wilden blijven was vrij snel duidelijk. De stad ligt centraal, is goed bereikbaar en heeft een link met ondernemerschap. In het centrum en de periferie van de stad zijn we gaan kijken naar panden die we kunnen hergebruiken’, zegt Librecht. Maar door de behoefte aan een niet te groot kantoor bleef een groot deel van het Rotterdamse central business district buiten beeld.

Reageer op dit artikel