nieuws

Carlton nu aan NH Collection toegevoegd

Transacties

NH Hotel Group verwerft het pand van het Carltonhotel op de Vijzelstraat 4 in Amsterdam.

Carlton nu aan NH Collection toegevoegd
NH Carlton/ Flowermarket

NH Hotel Group verwelkomt het vijfde lid van haar premium merk NH Collection. Het Carlton aan de Vijzelstraat gaat nu Amsterdam Flower Market heten. Het viersterrenhotel is oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1920 en ligt in het historische centrum van Amsterdam en heeft 233 kamers. Dit is de negende keer dat  de hotelgroep en de Spaanse interieur- en architectuurstudio TBC Interiorismo samenwerken.

‘NH Carlton Amsterdam was een bekend hotel met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Olympische Spelen in 1928. We hebben besloten dat dit unieke hotel de perfecte aanvulling zou zijn op de accommodaties van NH Collection in Amsterdam na een uitgebreide renovatie’, aldus Maarten Markus, managing director Noord-Europa van NH Hotel Group. ‘Het hotel Amsterdam Flower Market is een fascinerend gebouw, gelegen tussen kanalen en pleinen, direct naast de bloemenmarkt. Met zijn kenmerkende elegante en eigentijdse touch blijft het zowel vakantiegangers als zakenreizigers aantrekken die op zoek zijn naar de buitengewone NH Collection-ervaring.’

Chief marketing officer Isidoro Martínez de la Escalera, zegt dat het hotel past in de langetermijnstrategie van beleggen in het hogere segment: ‘Met het merk NH Collection versterken we ons leiderschap op strategisch belangrijk gebiedsbestemmingen zoals Amsterdam, München en New York. We hebben onlangs een overeenkomst getekend voor een ander onroerend goed in Rome, Fori Imperiali, dat ons dertiende hotel zal worden onder ons premium merk in Italië. Ons nieuwe hotel Amsterdam Flower Market benadrukt de niet te stoppen groei van het merk NH Collection verder in Nederland en Europa, gezien onze aankomende openingen in Duitsland en België dit kwartaal en in het derde kwartaal.’

Reageer op dit artikel