nieuws

Investeerder VenturesOne huurt in SoZa Den Haag

Transacties

Investeerder VenturesOne huurt in SoZa Den Haag
SoZa, Hannoverstraat Den Haag

VenturesOne heeft een huurtransactie gesloten voor 600 m2 kantoor- en bedrijfsruimte in het SoZa gebouw aan de Anna van Hannoverstraat 4-6 in Den Haag.

Hiermee wordt een verdere invulling gegeven aan het zogeheten SoZa co-working-concept. Naast verschillende tech-startups is er nu ook deze investeringsmaatschappij gehuisvest, die deze startups een stap verder kan brengen en helpt bij hun groeiambities.

Het voormalige ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, eigendom van MRP SoZa, huisvest inmiddels een aantal van tech-startups. Volgens directeur Hans Peddemors van VenturesOne doet zijn onderneming meer dan alleen investeren. ‘Wij ondersteunen ook jonge ondernemingen bij de groei en verdere ontwikkeling. Met inzet van kapitaal, kennis en ons netwerk wordt er gebouwd aan de verdere groei van deze innovatieve jonge ondernemingen.’

Projectontwikkelaar Jac Huijsmans van MRP Development is verheugd met de komst van VenturesOne, omdat dit past binnen het tech-ecosysteem dat de ontwikkelingscombinatie voor ogen heeft. Zeker met het oog op nieuw te realiseren kantoren naast het station van Laan van NOI, waar RandstadRail en Intercity-treinen Den Haag verbinden met de noord- en zuidvleugel van de Randstad.

Tech-incubator

Projectontwikkelaar John Monden van Vorm Ontwikkeling hoopt dat met de komst van
VenturesOne de startups de weg naar kapitaal makkelijker kunnen vinden. De officiële opening van SoZa als tech-incubator vindt plaats op 14 juni 2019. Het betreft hier een samenwerking met de gemeente Den Haag en The Hague Tech.

MVGM behartigde bij deze transactie de belangen van verhuurder MRP SoZa, een samenwerking van MRP Development en Vorm Ontwikkeling.

Reageer op dit artikel