nieuws

Wonen en werken op Unilever-terrein Vlaardingen

Transacties

Kranenbedrijf Van Adrighem uit Brielle heeft voor een onbekend bedrag het Unilever-terrein aan de Olivier van Noortlaan 120 in Vlaardingen gekocht. 

Wonen en werken op Unilever-terrein Vlaardingen
Het Unilever-complex in Vlaardingen

In oktober 2016 kondigde Unilever aan dat zij haar R&D-activiteiten wilde verhuizen van de huidige locatie in Vlaardingen naar Wageningen. Daar zal Unilever eind 2019 een onderdeel worden van het Foods eco-system op en rond de campus van de Wageningen University & Research (WUR).

Woon- en werkdoeleinden

Nu de verkoop van het Vlaardingse terrein, met een oppervlakte van circa 70.000 m2, aan de Van Adrighem Group definitief is, heeft de gemeente Vlaardingen een intentieovereenkomst met de koper ondertekend, waarin zij afgesproken hebben ook voor het vervolg van het traject gezamenlijk op te trekken. Het kraanbedrijf gaat het terrein benutten voor een combinatie van woon- en werkdoeleinden en het vervolgtraject in nauwe samenwerking met de gemeente  verder vormgeven. Het Algemeen Dagblad weet te melden dat er op het terrein zeker 300 woningen zullen worden gerealiseerd. 

Nieuwe bestemming

De Van Adrighem Group is ook al eigenaar van het naastgelegen voormalige Lever Fabergé terrein, 130.000 m2 groot.  Daarmee is een belangrijke stakeholder direct betrokken bij de herontwikkeling wat een optimale overgang tussen het werkgedeelte en woongedeelte van het plangebied bevordert. Annemiek Jetten, burgemeester van Vlaardingen: ‘Met deze herontwikkeling ontstaat een ‘stoer, dynamisch woon-werkcluster’ op de overgang van stad, park en haven.  De visie kenmerkt zich door een geleidelijke overgang van werken naar wonen, waarbij wordt aangesloten op de aangrenzende functies rondom het plangebied met een collectief en dynamisch tussengebied. Een deel van de bestaande gebouwen, onder andere de hoogbouw, blijft gehandhaafd en getransformeerd tot een nieuwe bestemming.’

De Van Adrighem Group heeft de visie opgesteld in samenwerking met de Rotterdamse stedenbouwkundige en architect Jeroen Zuidgeest (Studio for New Realities) en ontwikkelaar INSPIRE Real Estate, samen zullen deze partijen ook de verdere ontwikkeling ter hand nemen.

Lange termijnvisie

Leen van Adrighem: ‘Als Van Adrighem Group investeren we met een lange termijnvisie in Vlaardingen. Dat doen we reeds op ons huidige terrein, met onder meer de nieuwbouw voor Boskalis, het trainingscentrum van Mennens en de heavy lift terminal van Nova Dock. Met deze aankoop gaan we daarmee door en willen we enerzijds onze bedrijfsactiviteiten verder versterken en anderzijds met een vloeiende overgang een mooi stukje stad aan Vlaardingen toevoegen.’

De broers van  Adrighem investeren flink in Vlaardingen. Eerder dit jaar kochten ze ook al een bedrijvencomplex aan de George Stephensonstraat op bedrijvenpark De Vergulde Hand, nabij het toekomstige metrostation  Vlaardingen-West.

Internationaal Vastgoed Adviseur Cushman & Wakefield adviseerde Unilever bij deze verkoop. Van Adrighem Group werd in het aankooptraject commercieel geadviseerd door De Lobel & Partners ‘real estate experts’.

Reageer op dit artikel