nieuws

Wat kostte het oude hoofdkantoor van Oracle in De Meern

Transacties

Wat kostte het oude hoofdkantoor van Oracle in De Meern
Rijnzathe 6 De Meern

RPG heeft het voormalige hoofdkantoor van Oracle in De Meern verkocht, aan Van Ettekoven Holding.

Sebald heeft, namens haar cliënt Royal Properties Group (RPG), het leegstaande kantoorgebouw New Delphi aan de Rijnzathe 6 in De Meern (Utrecht) verkocht aan Van Ettekoven Holding. De transactie omvat circa 10.265 m2 en 205 parkeerplaatsen.

De verkoopprijs was 3,6 miljoen. Het voormalige hoofdkantoor van Oracle is eind 2015 door RPG verworven en is ruim drie jaar lang verhuurd geweest aan Joulz. Juul Derks, Chief Investment Officer bij Sebald: ‘De Meern heeft als monofunctioneel overloopgebied van Papendorp sterk geprofiteerd van de huidige krapte binnen de Utrechtse kantorenmarkt. Wij zijn verheugd dat wij met deze dispositie hebben kunnen profiteren van het huidig sentiment.’

Sander van den Engel, associate director Utrecht bij Savills, zegt: ‘Door de dalende kantorenleegstand in Utrecht neemt de interesse in De Meern toe. Met name de Rijnzathe maakt een flinke ontwikkeling door. Zo zijn er in de afgelopen twee jaar meerdere kantoren in het gebied verkocht. De verkoop van kantoorgebouw New Delphi onderstreept de toenemende interesse van investeerders in kantoren gelegen in de randgemeentes, gedreven door de krapte op de Utrechtse kantorenmarkt.’ Overigens is De Meern geen randgemeente, het hoort bij de gemeente Utrecht.

Verkoper werd bij deze transactie begeleid door Savills. Van Ettekoven Holding werd geadviseerd door Spring Real Estate.

Reageer op dit artikel