nieuws

The Fizz in Eindhoven verkocht

Transacties

The Fizz in Eindhoven verkocht
The Fizz Strijp S

Spoorzone en IC hebben een overeenkomst gesloten voor de aankoop van de ‘The Fizz-Strijp’ in Eindhoven. IC Netherlands, of één van haar fondsen, wordt de uiteindelijke eigenaar van het nog te bouwen woongebouw.

Het imposante woongebouw aan Philitelaan telt 18 verdiepingen  en bestaat uit: 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en verschillende binnentuinen. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en parkeerplekken aanwezig voor de bewoners en bezoekers. De woningen worden uitgevoerd als luxe woonstudio’s. Tevens komen een aantal ‘Friends-appartementen‘ in dit imposante gebouw. Dit houdt in dat de huurder een eigen slaapkamer, douche en toilet heeft, maar de woonkamer en keuken deelt met een huisgenoot. Voordeel is dat hiermee ook de huur tussen beide bewoners wordt gedeeld.

Dit gebouw heeft haar naam te danken aan het woonconcept The Fizz van IC Netherlands en richt zich met name op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die toezien op onderlinge interactie tussen huurders en het leggen van verbindingen met de directe omgeving. Standaard in het concept van The Fizz is de aanwezigheid van een residentmanager op locatie om onder meer activiteiten te organiseren en reparaties uit te (laten) voeren. ‘The Fizz-Strijp’ heeft als doel om uiteindelijk een optimale woonbeleving te creëren voor haar bewoners.

SDK als gebiedsontwikkelaar

Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij het voormalige Philips-bedrijventerrein Strijp-S en treedt SDK Vastgoed namens Spoorzone op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. ‘Wij zijn erg blij met de komst van The FIZZ-Strijp. Met het beoogde woonconcept wordt een doelgroep bereikt die nog niet wordt gefaciliteerd in dit gebied. Op deze wijze bieden we ook starters de mogelijkheid om zich hier op een aangename en betaalbare wijze te huisvesten’, aldus directeur Ferdinand Gremmen van Spoorzone.

‘IC is gespecialiseerd in betaalbare en hoogwaardige huisvesting voor millennials, studenten en young professionals. Wij hebben als opgave om de komende periode nog minimaal 25 woongebouwen in Nederland te verwerven. Het spoorzonegebied Strijp-S past perfect binnen deze zoektocht van IC en sluit naadloos aan op onze woonvisie’,  aldus managing partner Wouter van den Eijnden van IC .

Met de bouw van het woongebouw ‘The Fizz–Strijp’ aan de Philitelaan wordt in mei gestart en de oplevering wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht.

Strijp S

Strijp-S is een voormalig fabriekscomplex van Philips. Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij deze gebiedsontwikkeling; een gebied dat ca. 27 ha beslaat. Deze plek – waar nog niet eens zo lang geleden uitvindingen werden gedaan – was jarenlang verboden terrein voor de Eindhovenaren. Samen met haar partners: de gemeente Eindhoven, Trudo en Woonbedrijf heeft VolkerWessels dit gebied tot een levendige en gemengde woon- én werkwijk getransformeerd. Nu is het de plek waar je moet zijn, waar creatieve ondernemers en nieuwe bewoners inmiddels hun plek hebben gevonden. In totaal worden in dit gebied uiteindelijk 3.000 woningen gerealiseerd en 120.000 m2 kantoren / commercieel vastgoed. Naar verwachting is Strijp-S omstreeks 2030 volledig getransformeerd in een gebied die uitnodigt tot verblijven, bewegen, werken en genieten!

Foto's

Reageer op dit artikel