nieuws

Rory Bertram koopt voormalig ziekenhuisterrein Delfzijl

Transacties

Rory Bertram en zijn vastgoedbedrijf Breadstone hebben zich voor 850.000 euro ontfermd over het complete terrein en de gebouwen van het voormalige Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl. 

Rory Bertram koopt voormalig ziekenhuisterrein Delfzijl
Het voormalige ziekenhuisterrein in Delfzijl Foto: Google Maps

Het terrein meet 63.245 vierkante meter.  Op ondernemersplatform Eemsdelta/EZ laat Bertram weten op dit moment gesprekken te voeren met de gemeente Delfzijl over de invulling van het terrein. Daarbij worden tijdelijke woningen voor managers en werknemers van grote bedrijven actief in de Eemsdelta genoemd. Andere opties die worden genoemd zijn permanente, duurzame huisvesting of zorgappartementen.

Regionale ziekenhuizen

De grond aan de Jachtlaan 50 in Delfzijl-West was sinds 1968 in gebruik van het Delfzicht Ziekenhuis. Met andere regionale ziekenhuizen werd het in 2008 onderdeel van de Ommelander Ziekenhuisgroep. In 2015 werd de groep onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), dat besloot tot nieuwbouw in Scheemda. Vorig jaar ging het nieuwe ziekenhuis open.

Bakkersfamilie

Breadstone is het vastgoedbedrijf van de Baarnse vastgoedontwikkelaar Rory Bertram (36). Tot 2016 was Bertram ook het gezicht van evenementenbedrijf Finley. Sindsdien houdt Bertram, telg van een bakkersfamilie,  zich exclusief bezig met vastgoed. Hierbij ligt de focus voor 80 procent op commercieel vastgoed en voor 20 procent op woningen.

 

Reageer op dit artikel