nieuws

Kroonenberg vernieuwt winkelcentrum Hoogvliet

Transacties

Uitbreiding,  nieuwe huurders en wonen boven winkels; eigenaar Kroonenberg Groep is volop bezig met herontwikkeling van Winkelcentrum Hoogvliet in het gelijknamige Rotterdamse stadsdeel.  

Kroonenberg vernieuwt winkelcentrum Hoogvliet
Winkelcentrum Hoogvliet, Rotterdam

Vastgoedbelegger Kroonenberg heeft met bestaande huurder Albert Heijn XL een nieuwe langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 6300 m2. Albert Heijn XL wordt in de komende periode ontwikkelt tot een geheel nieuwe winkel met een prominente entree in het centrum. Door het plaatsen van nieuwe, hogere puien met meer glas wordt de winkel lichter en ruimtelijker. Tevens worden de omliggende winkelruimten bij de nieuwe Albert Heijn getrokken. De vernieuwde AH XL zal begin oktober 2019 open gaan.

Verplaatsing winkels

Voor deze herontwikkeling zijn drie winkels in het centrum verplaatst. Lucardi is begin 2019 verhuisd naar een nieuwe winkel van 180 m² aan de Binnenban 158. Hans Anders opende haar nieuwe winkel in februari 2019 van circa 155m2 aan de Binnenban 50. Ook Phone House verhuisde binnen het winkelcentrum en opende haar nieuwe winkel van circa 80 m2 aan de Binnenban 91B.

Nieuwe huurder

Kroonenberg heeft ook een nieuwe huurder gecontracteerd voor het winkelcentrum. Met Japans restaurant SushiMasa is een langjarige overeenkomst aangegaan voor een winkelruimte van circa 130 m2. Het huurcontract met Pearle is langjarig verlengd op een nieuwe locatie binnen het winkelcentrum. De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van circa 160 m² en is inmiddels geopend.

Wonen boven winkels

Daarnaast is de vastgoedbelegger ook bezig met realiseren van woningen in voormalige winkelpanden op drie locaties in het winkelcentrum. Boven de voormalige ABN Amro worden vier woningen gerealiseerd, die in april 2019 zullen worden opgeleverd. Op de begane grond zijn de puien van dit voormalige bankfiliaal vervangen ten behoeve van een winkel of horeca. Boven Sport2000 aan de Middenbaan Noord worden 7 woningen ontwikkelt. Deze zullen omstreeks mei 2019 opgeleverd worden. Aan de Cloese, boven de voormalige Roobol, worden ook 7 woningen gerealiseerd, die begin 2020 beschikbaar zullen zijn. Ook boven de bestaande Albert Heijn zullen woningen worden ontwikkelt. Deze woningen, circa 19, zullen later in 2020 gereed zijn.

Kroonenberg Groep wordt bij de verhuur van Winkelcentrum Hoogvliet geadviseerd door BRIQ real estate.

Reageer op dit artikel