nieuws

Corporatie Thuis wil duurdere woningen verkopen

Transacties

Woningcorporatie Thuis verkoopt twee appartementencomplexen in Waalre en Son en Breugel, enkele bedrijfspanden en 321 garageboxen in Eindhoven, Veldhoven en Son en Breugel .

Corporatie Thuis wil duurdere woningen verkopen
Aalst Eindhovenseweg/ Brederode

Thuis maakte de verkoop bekend in een advertentie in het Eindhovens Dagblad van gisteren. Ze zijn duidelijk wel op zoek naar een koper voor de portefeuille want op hun eigen site worden de onderdelen niet los te koop aangeboden. Het gaat in bijna alle gevallen om duurdere huurwoningen en ander bezit dat niet meer past bij de sociale opdracht van de corporaties, volgens de Woningwet, aldus een woordvoerster.  Bijna alles boven daeb wordt verkocht, enkele appartementencomplexen en woningen uitgezonderd. De opbrengst van de verkoop aan een investeerder wil de sociale verhuurder in nieuwbouw en verduurzaming van huizen steken.

Ook 18 sociale huurwoningen

Maar in het complex De Brugwachter en De Schuyt aan de Molenstraat in Son en Breugel dat in de etalage staat, zijn ook 18 sociale huurwoningen gevestigd. Het college van B en W van Son en Breugel heeft al te kennen gegeven bezwaar te willen maken tegen de verkoop. Het gemeentebestuur wil de woningen behouden voor de sociale sector. Volgens Thuis hebben de woningen een wel een sociale prijs maar vallen ze eigenlijk buiten de goedkope sector. Ze zijn namelijk groter en beter afgewerkt, zeggen ze in het Eindhovens Dagblad.

Eindhovenseweg

Verder gaat het over het pand op de hoek Eindhovenseweg-Brederode in Aalst, waar veertien appartementen en winkels gevestigd zijn. Ook de begane grond van enkele complexen aan de Burg. Van Hoofflaan 70-76 in Veldhoven en aan het 17 Septemberplein 59a-c in Son en Breugel worden door de corporatie verkocht.

Reageer op dit artikel