nieuws

APF en AG verhuren en verkopen Y-Point

Transacties

APF en Angelo Gordon hebben gebouw Y-Point (7.000 m2) aan de Diemenstraat 206-380 in Amsterdam verhuurd aan werkplekaanbieder Fosbury & Sons en verkocht.

APF en AG verhuren en verkopen Y-Point

De huurovereenkomst met Fosbury & Sons heeft een duur van vijftien jaar en omvat ook de twintig parkeerplaatsen.

De koper van het pand is BGV VIII Europa Amsterdam 1, een entiteit die op hetzelfde adres staat ingeschreven als de Duitse vermogensbeheerder Real I.S..

Voor een renovatie van het uit 1917 daterende monumentale voormalige pakhuis schakelen eigenaren APF en Angelo Gordon het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz in. Dat bureau verzorgde eerder het hoofdontwerp voor de verbouwing van het Rijksmuseum.

Glazen uitbouwen

De herontwikkeling van Y-point moet de entreeroute van de Houthavens naar de binnenstad opwaarderen. De gedateerde erkers worden vervangen door glazen uitbouwen.

CBRE en Cushman & Wakefield adviseerden de eigenaar. Osborne Clark adviseerde verhuurder juridisch bij aankoop en verhuur. De huurder werd geadviseerd door Shamrock vastgoed. De realisatie is in handen van Dura Vermeer en voor het interieurontwerp tekende Going East.

Fosbury & Sons strijkt ook in Den Haag neer. Die vestiging krijgt een oppervlakte van 6.000 m2. De flexplekaanbieder is al aanwezig met drie filialen in Brussel en een in Antwerpen.

Reageer op dit artikel