nieuws

Woningen op Dordtse Leen Bakker-locatie

Transacties

Het terrein van woonwinkel Leen Bakker in Dordrecht centrum wordt omgeturnd in een woningbouwproject met de naam ThureDrecht. Om hoeveel woningen het gaat is nog niet duidelijk.

Woningen op Dordtse Leen Bakker-locatie

Medio februari verkocht franchisenemer Frans Sijsens het pand voor 2,52 miljoen euro aan de Brabantse vastgoedinvesteerder Victorem Investments en ontwikkelaar Conceptual Residences (CR Groep). Tegenover AD De Dordtenaar gaf Sijsens aan met zijn nering te verkassen naar een beschikbare ruimte op de woonboulevard aan de Mijlweg in het westen van de stad. Dit zou al langer de bedoeling zijn geweest.

Bakermat keten

De Dordtse Leen Bakker-vestiging geldt als de bakermat van de keten. Dat verhinderde niet dat de franchisevestiging in 2016 faillissement moest aanvragen, waarna het een doorstart maakte onder de toenmalige moeder Blokker Holding. Dat verkocht de totale keten een jaar later aan Gilde Investments, dat ook de Kwantum woonwinkels uitbaat.

Zuid-West Nederland

Investeringsmaatschappij Victorem Investements is blijkens de eigen site hoofdzakelijk actief in Zuid-West Nederland. In Dordrecht stak het bedrijf ook geld in de transformatie van de oude LTS in de ‘Nieuwe LTS’, een project met woningen en werkplaatsen.
Wat CR Group precies wil gaan neerzetten op de huidige Leen Bakker locatie is nog niet duidelijk. Wel staat er alvast een artist impression van het project ThureDrecht op de site van de ontwikkelaar.

Reageer op dit artikel