nieuws

Wat betaalde Syntrus voor medisch centrum Woerden?

Transacties

Wat betaalde Syntrus voor medisch centrum Woerden?
Medisch Centrum Iepenhof Woerden

Medisch Centrum Iepenhof in Woerden is aangekocht voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund.

Het zorgvastgoedfonds versterkt daarmee de portefeuille in de Randstad. Medisch Centrum Iepenhof (1467 m2 ) ligt in de Bomenbuurt, vlakbij het centrum van Woerden.

Het gasloze gebouw kostte het zorgfonds 4.557.000 euro, volgens het Kadaster. In het centrum is onder meer een huisartsenpraktijk gevestigd, een apotheek, een podotherapeut, een huidtherapeut, een wijkverpleegkundige, twee diëtisten en een bloedafnamepunt. Daarnaast zijn langjarige huurcontracten afgesloten met Buurtzorg, Jellinek en Careyn. ‘Deze acquisitie versterkt de portefeuille van het zorgvastgoedfonds’,  zegt Marco Mosselman, fondsmanager van het ADHCPF. ‘Onze strategie is gericht op meer beleggingen in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra, omdat dit segment sterk zal profiteren van de decentralisatie van zorg naar de eerste lijn. Met de acquisitie van Medisch Centrum Iepenhof vergroten we bovendien het belang van de Randstad in de portefeuille, in een regio met uitstekende perspectieven. Daarmee sluit de aankoop goed aan op de behoefte van onze institutionele opdrachtgevers.’ Syntrus Achmea bracht in 2008 als eerste vermogensbeheerder in Nederland een apart fonds voor zorgvastgoed op de markt. Het fonds heeft de doelstelling om in 2020 een omvang te behalen van 500 miljoen euro en daarna door te groeien naar ten minste 800 miljoen euro.

De deal is gesloten door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Reageer op dit artikel