nieuws

Van Wijnen koopt gronden failliete jeneverbrander Schiedam

Transacties

Bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen heeft voor 5.215.000 euro de gronden van de voormalige Koninklijke Distilleerderij Dirkzwager in Schiedam gekocht om er woningen te bouwen. 

Van Wijnen koopt gronden failliete jeneverbrander Schiedam
Het Dirkzwagerterrein in Schiedam

Dirkzwager ging in 2016 failliet na grootschalige boekhoudfraude bij winkeldochter Mitra. De afgelopen periode werd de locatie van de destilleerderij, deels braakliggend en deels bebouwd met met monumentale panden en een diversiteit aan bedrijfsgebouwen, in samenspraak tussen de stakeholders en de gemeente Schiedam herbestemd tot woningbouwlocatie. De locatie is strategisch gelegen aan de noordzijde van de binnenstad van Schiedam, tussen de Noordvest en de Schie.

130 woningen

Het bestemmingsplan biedt de ruimte voor maximaal 130 woningen, die een ruimtelijke uitstraling moeten hebben die aansluit bij het beschermd stadsgezicht en de te behouden monumenten in dit deel van de Brandersbuurt. De totale perceelgrootte bedraagt 11.869 m2, nog uitgezonderd overige betrokken gronden in het te ontwikkelen gebied. Van Wijnen Projectontwikkeling zal de komende tijd het gebied transformeren tot een centraal gelegen en hoogwaardig woongebied.

De transactie is namens de curator van Dirkzwager en de hypotheekhouder ABN Amro tot stand gebracht door Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars te Middelburg.

Reageer op dit artikel