nieuws

Mogelijk nieuwe eigenaar Sissy Boy

Transacties

Mogelijk nieuwe eigenaar Sissy Boy
sissy boy

De aandeelhouders en het management van Sissy-Boy zijn in vergevorderde onderhandelingen met een investeerder die de modeketen wil overnemen.

Dat schrijft RetailNews,  die een mail van Sven Bleekemolen aan de leveranciers in handen heeft.

De naam van de potentiële nieuwe eigenaar wordt niet genoemd. Wel schrijft Bleekemolen dat het gaat om een Nederlandse mode-investeerder die een concreet bod heeft uitgebracht en voor de lange termijn met Sissy-Boy in zee wil. De gesprekken zijn in een ‘vergevorderd stadium’ en de koper wil honderd procent van de aandelen overnemen. Ook wil de koper ‘meerdere miljoenen’ in Sissy-Boy investeren. ‘Ik geloof sterk in de overname door deze partij’, schrijft Bleekemolen.

De e-mail van de ceo is een reactie op klachten van leveranciers over betaalachterstanden van de Sissy-Boy. Bleekemolen laat de leveranciers weten dat een financiële bijdrage nodig is om de transactie tot een goed einde te brengen. Er wordt een korting van dertig procent gevraagd op alle producten die al zijn ingekocht en nog niet betaald. Nadat de deal is afgerond, gelden voor nieuwe bestellingen weer de gebruikelijke betaalafspraken. Sissy-Boy wil niet reageren.

Sissy-Boy was tot 2017 in handen van Varova. De Amsterdamse investeerder Standard Investment en mode-ondernemer Marcel van Gelderen namen de bedrijven over van Varova, waarna die investeringsmaatschappij ophoudt met bestaan. Sissy-Boy leed in 2017 een verlies van 2,5 miljoen euro. De financiële positie van de modeketen werd in het meest recente jaarverslag als zwak omschreven. De afgelopen jaren werkte Sissy-Boy hard aan het e-commerceplatform waar de retailer niet alleen kleding verkoopt, maar ook een manier van leven: met alles van eierdopjes tot aan meubels. Een belangrijk onderdeel van dat platform was het implementeren van dropshipment, dat de ouderwetse analoge manier van bestellen in winkels met derde partijen als leveranciers vervangt.

 

Reageer op dit artikel