nieuws

CBRE deed 8,9 miljard aan transacties in 2018

Transacties

CBRE Global Investors heeft in 2018 in Europa 8,9 miljard euro aan transacties voltooid. Mondiaal ging het om 21,3 miljard euro. 

CBRE deed 8,9 miljard aan transacties in 2018

De Europese transacties bestaan voor 5,5 miljard euro uit acquisities en voor 3,4 miljard euro aan desinvesteringen. Het residentiële team van CBRE Global Investors zag het investeringsvolume in 2018 het sterkst groeien: met 36 procent in vergelijking met vorig jaar. Verder werden transacties succesvol afgerond in de detailhandel (1,1 miljard euro), logistiek / industriële sector (1 miljard euro) en kantoren (meer dan 600 miljoen euro).

Woningportefeuille Amsterdam

Opmerkelijke transacties werden in het VK afgesloten, waaronder twee succesvolle fundlanceringen, een nieuw Affordable Housing Fund en een Long Income-fonds,  in Nederland (Orange & Green woningportefeuille in Amsterdam), Frankrijk (Rue Reaumur in Parijs), Duitsland (Hanseviertel in Hamburg) en Polen (verwijdering van Wars & Sawa en Junior-regeling).

Waarde toevoegen

Frans van Toor, hoofd van transacties EMEA, CBRE Global Investors: “We houden rekening met opnieuw een actief jaar van kopen en verkopen in heel Europa, waarbij we ons focussen op activa waaraan we  waarde kunnen toevoegen door initiatieven voor actief activabeheer en sectoren met meer defensieve kwaliteiten zoals hotels en studentenhuisvesting. Met meer dan 4 miljard euro aan dry powder voor 2019 zal ons 28-persoons sterke transactie-team in 15 landen voortdurend op zoek zijn naar de juiste kansen. ”

 

Reageer op dit artikel