nieuws

ArthurAmstrong koopt Sandd-pand Nieuwegein

Transacties

De Arnhemse vastgoedontwikkelaar ArthurArmstrong is sinds 1 maart 2019 eigenaar van de Edisonbaan 4 te Nieuwegein. Momenteel is het pand nog in gebruik door Sandd/Van Straaten Post.

ArthurAmstrong koopt Sandd-pand Nieuwegein
Edisonbaan 4 in Nieuwegein. Foto: Google Maps

De beleggende projectontwikkelaar  betaalde een particuliere belegger 3,75 miljoen voor het pand en het perceel dat in totaal 7.329 vierkante meter groot is. ArthurArmstrong wil het pand transformeren dan wel  sloop-nieuwbouw te plegen. Over de exacte invulling voert de projectontwikkelaar nog gesprekken met de gemeente Nieuwegein. Sandd nam Van Straaten Post in september 2017 over. Onlangs viel Sandd zelf ten prooi aan grote concurrent PostNL.

Vierde transformatie

Met de aankoop van Edisonbaan 4 realiseert ArthurArmstrong haar vierde transformatie in het gebied Rhijnhuizen te Nieuwegein, waarbij door diverse projectontwikkelaar kantoorgebouwen worden getransformeerd tot woningen.  De projectontwikkelaar realiseert op dit moment al  aan de Wattbaan 6-22 de transformatie van negen geschakelde kantorengebouw naar grondgebonden woningen met tuin. Recent zijn de 96 loftappartementen in het voormalige Huis van de Sport opgeleverd en in 2018 heeft ArthurArmstrong het voormalige kantoor aan de Wattbaan 27 getransformeerd tot 77 huurappartementen.

Gunstige ligging

Algemeen directeur Harm Mensink van ArthurArmstrong is blij met de aankoop: ‘Het gebied verandert steeds meer van een kantorenwijk naar een wijk waar het goed wonen en werken is. Mede doordat de wijk erg gunstig ligt, zijn de huurappartementen van Wattbaan 27 en 31 vlot verhuurd en de woningen van Wattbaan 6-22 snel verkocht’.

De koper  is geadviseerd door Troostwijk Makelaars en AIM Advocaten.

Reageer op dit artikel