nieuws

Rituals huurt voormalige school in de Pijp

Transacties

Nedstede verhuurt een voormalig schoolgebouw in de Amsterdamse Pijp aan Rituals.

Rituals huurt voormalige school in de Pijp
Eerste Jacob van Campenstraat 59 Amsterdam

Het gebouw staat aan de Eerste Jacob van Campenstraat 59 op de hoek met de Ferdinand Bolstraat en dateert uit 1882. Rituals zal er zijn creatieve afdeling huisvesten.

Verhuurder Nedstede heeft het object met een oppervlakte van ongeveer 900 m2 sinds februari 2019 in portefeuille. Bij de totstandkoming van de huurovereenkomst liet Rituals zich vertegenwoordigen door Van Gool Elburg en Nedstede door Cushman & Wakefield. Het is een tijdelijke huisvesting voor Rituals.

Het gebouw van de voormalige Jacob van Campenschool heeft de Hollands classicistische bouwstijl van zijn naamgever. Jacob van Campen werd bekend als de architect van het voormalige stadhuis van Amsterdam, het huidige Paleis op de Dam. De voormalige school heeft een symmetrische indeling van de gevels. Een rond timpaan en een driehoekige fronton benadrukken de de ingang. Het pand staat op minuten lopen van metrostation Vijzelgracht en het Museumkwartier is om de hoek.

Nedstede’s ceo Michael van de Kuit is content met zijn nieuwe huurder: ‘Dit is een beeldbepalend gebouw in De Pijp, waar een creatieve afdeling van een succesvol bedrijf als Rituals bij uitstek tot zijn recht komt.’

Reageer op dit artikel