nieuws

Novaform kan van start op voormalige stadswerf Delft

Transacties

Vastgoedontwikkelaar Novaform is voor 10.212.500 euro eigenaar geworden van de voormalige stadswerf van de gemeente Delft. Onder de naam De Staal gaat Novaform hier ruim 200 woningen en ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid realiseren.

Novaform kan van start op voormalige stadswerf Delft
Op nieuwbouwlocatie De Staal in Delft moet ook een woontoren verrijzen,

Het gebied, dat 17.536 m2 groot is, maakt onderdeel uit van de locatie Delftse Poort en is gelegen aan A13 ter hoogte van afslag Delft. Novaform, onderdeel van de Nijmeegse Klok Holding, wil op op het verworven stuk grond zowel huur als koopwoningen realiseren. Het gaat daarbij om zowel grondgebonden stadswoningen aan het water, portiekwoningen als appartementen. Ook moet er een iconische woontoren verrijzen.

Start bouw

Nu de koopovereenkomst is ondertekend starten Novaform en de gemeente met de voorbereiding van de planologische procedure. Daarna zal de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Novaform wil begin volgend jaar starten met de verkoop. De start van de bouw is eind 2020 gepland.

Reageer op dit artikel