nieuws

Mobilisatiecomplex Weert wordt nieuwe woonwijk

Transacties

Onder de naam Boswaard verrijzen op een voormalige militair terrein in Weert 43 vrijstaande woningen. Gisteren werd de provincie Limburg voor 1 miljoen euro eigenaar van het voormalige mobilisatiecomplex om het gelijk door te schuiven naar de Ruimte voor Ruimte Limburg CV. 

Mobilisatiecomplex Weert wordt nieuwe woonwijk
Het voormalige MOB-complex in Weert.

Het gaat om het zogeheten mobilisatiecomplex van Defensie aan de Diesterbaan 31 te Weert. Dit complex, gelegen op een terrein van in totaal 10 hectare, is  in 1952 tijdens de Koude Oorlog gebouwd en had als functie om troepen snel te kunnen bevoorraden met brandstof, munitie en voertuigen bij een mogelijk Russische inval. Het complex staat al langere tijd leeg.

Ruimte voor Ruimte

De Provincie Limburg heeft de grond gekocht en deze direct doorgeleverd aan Ruimte voor Ruimte Limburg CV, die de gronden gaat ontwikkelen als woongebied. Ruimte voor Ruimte Limburg CV is in 2002 opgericht om de door de Provincie Limburg betaalde kosten voor het slopen van agrarische opstallen terug te verdienen door middel van de verkoop van bouwkavels.

Hoogwaardig woongebied

In dit geval wordt door Ruimte voor Ruimte Limburg gemikt op kavels van 900 m2 tot 3.000 m2, in een bosachtige omgeving. Inzet is om het bestaande wegennet en de groenstructuur zoveel mogelijk te behouden, zodat sprake is van kwalitatief hoogwaardig woongebied.

Reageer op dit artikel