nieuws

Hoofdkantoor Philips Benelux naar High Tech Campus

Transacties

Philips verhuist begin 2020 het Benelux-hoofdkantoor in Eindhoven van de Boschdijk naar de High Tech Campus verderop in de stad.

Hoofdkantoor Philips Benelux naar High Tech Campus
High Tech Campus - beeld Norbert van Onna

Op de High Tech Campus neemt het Benelux-hoofdkantoor zijn intrek in de gebouwen HTC-51 en HTC-52. Het huurcontract loopt tot 2035. Volgens de Basisregistratie adressen en gebouwen (Bag) heeft HTC 51 een oppervlakte van 6.807 m2. HTC-52 omvat 6.007 m2.

Philips is al huurder van beide gebouwen en verhuurt ze nu nog onder aan ASML De chipmachinefabrikant heeft de ruimte niet meer nodig na de uitbreiding van zijn huisvesting aan De Run in Veldhoven.

‘Het huurcontract van ons huidige kantoor loopt eind maart 2020 af. Dit is een natuurlijk moment om ons te beraden op onze huisvesting. Daarbij lagen alle opties binnen Eindhoven open’, zegt Hans de Jong, president van Philips Nederland. ‘De High Tech Campus is een buitengewoon belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën. Bovendien biedt de campus een heel aantrekkelijke en diverse werkomgeving. Dat is mede bepalend geweest voor deze keuze.’

In 2018 verlengde Philips de huurovereenkomst van zijn drie hoofdgebouwen (HTC-33, -34, en -36) op de High Tech Campus tot 2035. In totaal huurt het gezondheidstechnologiebedrijf 116.095 m2 op de High Tech Campus, verdeeld over dertien gebouwen. De campus huisvest 5.500 van de 8.500 personeelsleden van Philips in de regio Eindhoven.

Reageer op dit artikel