nieuws

FNV casht met verkoop voormalig regiokantoor Woerden

Transacties

Vakbond FNV kan 3.146.975 euro bijschrijven voor de verkoop van haar voormalige kantoor in Woerden. BAM  Wonen en woningcorporatie GroenWest gaan het gebouw slopen en er 265 koop – en huurappartementen bouwen.

FNV casht met verkoop voormalig regiokantoor Woerden

Begin 2017 vertrok de FNV uit haar regiokantoor aan de Houttuinlaan op bedrijventerrein Middelland, nabij NS-station Woerden. Op het terrein is de afgelopen jaren meer leegstand ontstaan en gemeente voorziet een nieuwe gemengde bestemming voor het gebied als woon-werkgebied. Op het tegenover gelegen terrein van de voormalige busfabrikant Den Oudsten is het nieuwbouwplan Hof van Leyland in getekend. Hier moeten 170 woningen verrijzen.

Pioniersrol

GroenWest en BAM krijgen naar eigen zeggen een pioniersrol in het gebied. Ze gaan het voormalige FNV-kantoor slopen om er zes appartementengebouwen voor terug te plaatsen. Hierin moeten 265 huur- en koopappartementen komen, circa 82 sociale huurwoningen (GroenWest) en 183 middeldure huur- en/of koopwoningen (BAM Wonen).

Stedelijke campusopzet

De locatie krijgt een fijnmazig stedelijke campusopzet met openbare ruimten tussen de woonblokken. Het parkeren is gepland in een garage, waarbij de ambitie is deze circulair te realiseren. De verwachte start bouw is medio 2020.

Reageer op dit artikel