nieuws

West-Nederland spint garen bij kantoorverhuizingen

Transacties

West-Nederland en Oost-Nederland profiteren het meest van kantoorverhuizingen.

West-Nederland spint garen bij kantoorverhuizingen
René Buck

Dat concludeert Vastgoedmarkt op basis van onderzoek van Buck Consultants International (BCI) naar verhuisbewegingen tussen de grootste dertig steden (G30) in de periode 2014-2018.

De grootste steden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht kregen er per saldo 540 kantoorbanen bij door verhuizingen van vestigingen. Vanuit andere landsdelen kwamen er in West-Nederland 1.540 nieuwe banen. Daartegenover stond het verlies van 1.000 banen door de verhuizing van activiteiten naar andere Nederlandse regio’s.

Ook Oost-Nederland kwam er goed vanaf, met een winst van 400 kantoorbanen. Overijssel, Gelderland en Flevoland trokken 1.130 banen uit andere regio’s en raakten daar 730 banen aan kwijt.

Bron: Buck Consultants International

Bron: Buck Consultants International

Zuid-Nederland won per saldo 140 kantoorbanen. Door verplaatsingen binnen G30-verband kwamen er in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland 950 nieuwe banen, maar gingen er 810 verloren. Grote steden raakten meer in trek bij kantoorgebruikers.

Noord-Nederland komt er in het onderzoek van BCI niet goed vanaf. Groningen, Friesland en Drenthe verloren per saldo 290 kantoorbanen aan andere regio’s.

Reageer op dit artikel