nieuws

Triodos Vastgoedfonds verkoopt kantoor in Wageningen

Transacties

Triodos Vastgoedfonds verkoopt kantoor in Wageningen
Nieuwe Kanaal 9E-F, Wageningen

Triodos Vastgoedfonds – dat in liquidatie verkeert – heeft het kantoorgebouw Nieuwe Kanaal 9 E-F in Wageningen verkocht aan SKH/SHR Holding in Wageningen.

Het verkoopproces van dit pand werd al eerder in 2018 gestart ter uitvoering van het voornemen om de portefeuille meer te concentreren op goed bereikbare locaties in de grote steden en staat los van het besluit van de aandeelhouders van 17 december 2018 om over te gaan tot afwikkeling van het gehele fonds.

Het pand aan Nieuwe Kanaal 9 E-F (875 m2 en 22 parkeerplaatsen) werd in 2005 door het fonds gekocht en was destijds een van de eerste en meest duurzame aankopen van het fonds. Het gebouw heeft een energielabel A en werd destijds gebouwd onder de regeling Groenprojecten van RVO. Het pand stond al sinds januari 2018 in aanbod.

SKH/SHR Holding betaalde 1 miljoen euro rond (Kadaster). Volgens Triodos is het pand daarmee boven boekwaarde verkocht. SKH certificeert producten, processen en personen voor bedrijven en organisaties in de sectoren veiligheid, milieu, industrie, bouw, dienstverlening en agriculture. Het bedrijf heeft al een kantoor aan Nieuwe Kanaal 9C.

Reageer op dit artikel