nieuws

Reuring: Americain wordt Hard Rock Hotel

Transacties

Reuring: Americain wordt Hard Rock Hotel
Americain foto: Ivo Antonie de Rooij

‘Visioenen van langharigen die Tiffany-lampen uit bakelieten stopcontacten rukken’, het bericht dat het Americain Café/American Hotel een Hard Rock Hotel wordt heeft veel beroering gebracht in de Nederlandse pers.

Het nieuws gaf nogal wat reuring in de pers, zo reageerde Sylvia Witteman in de Volkskrant dat ze ‘visioenen kreeg van langharige, met ijzerwaren en zwart leer behangen rockbands, die de schitterende Tiffany-lampen ruw uit hun bakelieten stopcontacten rukken’. De vaste bezoekers klagen maar in het Parool stelt uitbater Leon Dijkstra gerust: ‘In het hotel komen allerlei muziekuitingen. Hard Rock Group is de grootste verzamelaar van muzieksouvenirs ter wereld. Het zal een mix zijn van grote namen, lokale grootheden en bijzonderheden. Het zijn al lang niet meer alleen vitrines met gitaren of kleding, het zijn veel vaker muzikale installaties.’

Jugendstilgebouw

Het huidige American Hotel aan het Leidseplein, gevestigd in één van de beroemdste Jugendstil gebouwen van de stad, biedt vanaf april 2020 als eerste hotel in Nederland de Hard Rock-sfeer. Het Hard Rock Hotel krijgt 173 kamers en suites. Alle vintage decoratieve elementen blijven intact, van glas-in-loodramen tot levendige schilderijen op de binnenmuren, die ook zullen worden versierd met kenmerkende Hard Rock-memorabilia, zegt CMS. Zij hebben Eden Hotels, de eigenaar van het American Hotel in Amsterdam, geadviseerd ter zake van een aantal overeenkomsten waaronder een franchiseovereenkomst, met betrekking tot de rebranding van het American Hotel naar Hard Rock Hotel Amsterdam American, een merk van Hard Rock International.

 

Seminole

Hard Rock Hotels, dat eigendom is van de Seminole, een stam inheemse Amerikanen, probeerde vier jaar geleden het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht te kopen. Dat ging op het laatste moment niet door doordat de gemeente de formule er niet vond passen en omdat er onduidelijkheid was over één van de vastgoedpartners, wijlen Louis Meijer.

Eigenaar

Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit dertien eigen hotels met een uniek karakter. Elk hotel is onlosmakelijk verbonden met de buurt en het lokale leven.

 

Reageer op dit artikel