nieuws

PingProperties wordt volledig eigenaar van het Joegoslavië Tribunaal

Transacties

PingProperties is zelfstandig en alleen eigenaar geworden van het Joegoslavië Tribunaal in het hart van de Internationale Zone van Den Haag.

PingProperties wordt volledig eigenaar van het Joegoslavië Tribunaal
Joegoslavië Tribunaal

Onlangs heeft PingProperties het 5/8ste aandeel in haar PingProperties Trophy fund overgenomen van één van haar investeringspartners.

Sinds de aankoop van het complex in 2008 beschikte PingProperties over 3/8e deel van het wereldberoemde gebouw. Met de overname van het restant is PingProperties nu 100 procent eigenaar. Deze transactie illustreert het huidige beleid van PingProperties om grotere belangen te hebben in fondsen onder haar management. Deze overname stelt PingProperties in staat om haar binnenstedelijke positie de komende jaren grootschalig te gaan (her)ontwikkelen.

Verlenging van de financiering

Sinds 2008 is het Joegoslavië Tribunaal gefinancierd door FGH -Bank. Medio 2018 is deze financiering overgegaan naar RNHB. De bestaande financiering, met RNHB, is gelijktijdig bij de bovengenoemde overdracht verlengd en uitgebreid.

Het Joegoslavië Tribunaal

Het PingProperties Trophy fund I bestaat uit één gebouw: het Joegoslavië Tribunaal. Dit wereldberoemde, rijksmonumentale gebouw bevat ongeveer 20.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en 398 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Het  fungeert sinds 1994 als internationaal strafhof  voor het berechten van personen die van oorlogsmisdaden en schending van internationaal humanitair recht gedurende de Balkanoorlogen in de jaren negentig verdacht worden.

Den Haag huisvest 131 internationale instituten en organisaties met meer dan 14.000 werknemers. Na New York vormt Den Haag de belangrijkste stad voor de Verenigde Naties. De meeste van deze bedrijven zijn gevestigd in de Internationale Zone. Ook het Joegoslavië Tribunaal is gelegen in het midden van deze Internationale Zone, direct naast het Internationaal Strafhof (ICC), Internationaal Gerechtshof, Eurojust, Europol, Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en het Europees Octrooicentrum.

 

Reageer op dit artikel