nieuws

Uniqlo-winkel Amsterdam eind september open

Transacties

Het Japanse kledingmerk Uniqlo opent op 28 september een winkel van 3.165 m2 in de Kalverstraat/Rokin in Amsterdam.

Uniqlo-winkel Amsterdam eind september open
Uniqlo-winkel aan Rokin

Uniqlo heeft daartoe met verhuurder Vastned Retail overeenstemming bereikt. De komst van Uniqlo naar het Vastned-pand was al begin dit jaar bekend. Uniqlo zocht al jaren naar een geschikt pand in de hoofdstad. De opening van deze winkel is de entree van Uniglo in Nederland. De nieuwe winkel krijgt een entree aan Kalverstraat 11 en Rokin 12. De winkel heeft een totale vloeroppervlakte van 3.165 m2 verdeeld over de kelder, begane grond en eerste en tweede verdieping.

Uniqlo zal op 28 september de deuren van de nieuwe winkel openen. Uniqlo neemt hiermee de winkellocatie over van Forever21. De Japanse keten heeft in de Benelux-winkels in Antwerpen en Brussel, maar het merk hint na de opening in Amsterdam op verdere uitbreiding binnen de Benelux. In Den Haag hoopt eigenaar Aachener Grundvermögen ongetwijfeld dat Uniqlo kiest voor het door M&S in 2017 verlaten pand De Markies in de Grote Marktstraat.

Om de Europese markt te bedienen opende Uniqlo vorig jaar al een distributiecentrum tussen Antwerpen en Rotterdam. Uniqlo, ook wel de Zara van Japan genoemd, focust zich op functionele kleding. De collectie richt zich op tijdloze betaalbare basics van hoge kwaliteit, perfecte kleding die voldoet aan de behoeften van ieders dagelijkse levensstijl. Cushman & Wakefield adviseerde Uniqlo bij de aanhuur van deze winkel.

Reageer op dit artikel