nieuws

Tesla opent logistiek complex in Tilburg

Transacties

De Amerikaanse autoproducent Tesla heeft een derde vestiging in Tilburg in gebruik genomen. Het gaat om een nieuw distributiecentrum van 36.500 m2 voor de opslag van onderdelen.

Tesla opent logistiek complex in Tilburg
Tesla-complex aan de Dongenseweg in Tilburg

Dat bericht vakblad Logistiek.nl op gezag van het Brabants Dagblad. Het complex is eigendom van Aberdeen Standard Investments. De Britse vermogensbeheerder kocht de ontwikkeling in 2017 van Ontwikkelingscombinatie De Scheg. Het distributiecentrum ligt aan de Dongenseweg op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West. Het logistieke complex is in twee bijna even grote delen opgesplitst. Het pand ligt op enkele honderden meters van de twee andere Tesla-vestigingen die in 2013 en 2014 in gebruik werden genomen.

Nederland zou ook nog in de race zijn voor een nieuwe fabriek van Tesla. Geen van de betrokken partijen willen details geven over de huurdeal. Betrokken vastgoedadviseur is Industrial Real Estate. Ook de logistieke makelaar de huurtransactie niet toelichten. De Tilburgse wethouder Berend de Vries (D66, economie) zegt tegen het Brabants Dagblad de details niet te kennen, maar is ‘blij met de invulling van het complex’. ‘Deze locatie heeft heel lang op herontwikkeling moeten wachten.’

Reageer op dit artikel