nieuws

Regus en Time Equities sluiten samenwerkingscontract

Transacties

Flex-kantorenaanbieder Regus en het Amerikaanse Time Equities hebben een samenwerking afgesproken voor Regus-vestigingen in kantoorgebouwen in Nieuwegein en Tiel.

Regus en Time Equities sluiten samenwerkingscontract
Nevelgaarde 8, Nieuwegein

Het gaat om een huurovereenkomst van 2.821 m2, waarin een omzetgerelateerde huur is overeengekomen.

Regus huurt in Nieuwegein 1.797 m2 op de begane grond en de derde en vierde verdieping van het kantoorgebouw aan Nevelgaarde 8. De locatie bevindt zich op kantorenpark ‘De Poort van Nieuwegein’, dichtbij de A2.

In Tiel huurt Regus 1.024 m2 op de tweede verdieping van het kantoorpand aan de Laan van Westroyen 6. Het gebouw ligt aan de A15 naast Van der Valk.

Het huurcontract heeft een looptijd van tien jaar. Beide partijen hebben de ambitie om in Nederland nog meer Regus-vestigingen te openen in kantoorgebouwen van Time.

Hoofd Ontwikkeling Annelou de Groot van Regus Nederland zet een goede match met het vooruitstrevende Time Equities. ‘Zij hebben, net als wij, de strategie om te groeien in grote én middelgrote steden, zoals Tiel en Nieuwegein.’ Zij bevestigt dat Regus het Nederlandse netwerk de komende tijd zal blijven verdichten.

Directeur Acquisitie en Asset Management John Schepens van Time Equities stelt dat flexibiliteit steeds belangrijker wordt voor huurders, zowel kleine als  grote partijen. ‘Wij zien kansen in dezelfde locaties waar Regus ook mogelijkheden ziet. Een huur die mede gebaseerd is op omzet betekent risico’s voor beide partijen, maar wij zijn ervan overtuigd dat Regus veel waarde toevoegt aan onze kantoorgebouwen.’

Omzethuur is een verschijnsel afkomstig uit winkelcentra. De toepassing hiervan voor flexkantoren is relatief nieuw, hoewel flexplekaanbieder Nest van oprichter Robert Kohsiek vanaf het begin van deze constructie gebruik maakte bij het doorverhuren van leegstaande kantoorpanden.

Regus is bezig met een explosieve uitbreiding van het aantal vestigingen in Nederland. Eerder werden onder leiding van de Groot dit jaar al extra meters gehuurd in Heerlen, Amsterdam (Cuserstraat), Eindhoven, Amsterdam (Sarphati Plaza), Amstelveen, Den Bosch, Rotterdam, Utrecht, Breda, en Zwolle.

Foto's

Reageer op dit artikel