nieuws

‘Kantorenmarkt Almere naar structureel herstel’

Transacties

De kantorenmarkt van Almere herstelt zich structureel dankzij een groot aantal transformaties.

‘Kantorenmarkt Almere naar structureel herstel’
WTC Almere

Dat concludeert Savills op basis van eigen onderzoek. Sinds 2010 is in Almere 9,2 procent van de kantoorruimte onttrokken. Alleen al de afgelopen twee jaar ging het om 47.750 m2. De kantooropname ligt rond 14.000 m2 en zal een stijgende trend tonen door de schaarste in grote steden als Amsterdam. De leegstand in Almere zal op termijn dalen naar het landelijke gemiddelde, verwacht Savills.

In 2017 haalde de Almere een economische groei van 4,9 procent. Daarmee was de gemeente Nederlands koploper samen met de regio Eindhoven. Vooral (auto)leasebedrijven joegen in Almere de groei aan. De opname in Almere komt vooral van startende ondernemingen en van bedrijven die Almere al een lange tijd trouw zijn. Met een relatief grote back office hebben ze behoefte aan betaalbare kantoorruimte op goed bereikbare locaties.

Reageer op dit artikel