nieuws

Boekhoorn in de race voor aankoop Evoluon

Transacties

Boekhoorn in de race voor aankoop Evoluon
Evoluon

Marcel Boekhoorn is een van de elf partijen die een plan hebben ingediend voor de overname van het Evoluon in Eindhoven.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad op gezag van een woordvoerder van Philips. Boekhoorn kocht in 2012 de High Tech Campus in Eindhoven voor 425 miljoen euro. Hij doet ten overstaan van het ED geen mededelingen over zijn ‘business’.

Een van de andere overnamekandidaten zou in zijn plan schermen met ‘het Guggenheim’, met musea in New York, Bilbao en Venetië. Onder de elf gegadigden zijn ook Foolen & Reijs, CRA Vastgoed uit Eindhoven en Geva Vastgoed van de familie Goevaers uit Best.

Philips besloot in 2017 de in 1963 geopende ‘ufo’ te verkopen. De koper moet een plan indienen met respect voor de historie. Het Evoluon is een Rijksmonument.

Reageer op dit artikel