nieuws

Van 62 V&D-panden nog tien leeg

Transacties

Van 62 V&D-panden nog tien leeg
Ontwerp Hudsons Bay Stadshart Amstelveen door RIjnboutt

Slechts tien van de 62 voormalige V&D-warenhuizen hebben nog geen nieuwe bestemming. In ruim de helft van de panden zijn weer winkels gevestigd.

Dat schrijft adviesbureau Droogh Trommelen en Partners (DTNP) in een bericht op de eigen website. V&D werd op 31 december 2015 failliet verklaard. Ruim twee jaar na dato staan tien panden in middelgrote steden nog leeg, heeft DTNP geïnventariseerd. Voor deze panden bestaan ook nog geen concrete plannen. Ruim de helft van de panden is weer grotendeels bezet door retailers of krijgt nog een retail- of andere bestemming.

Hudson’s Bay (14), H&M (5) en Zara (3) nemen hiervan het grootste deel voor hun rekening. De overige panden krijgen een nieuwe functie of worden gesloopt. Zo komen in de panden in Almelo en Gorinchem appartementen. In Haarlem Schalkwijk en Oss komt op de V&D-locaties ook woningbouw, aangevuld met andere functies. Maar in deze plaatsen worden de panden gesloopt. Het pand in de Kalverstraat in Amsterdam wordt getransformeerd naar kantoor.

In het Zoetermeerse pand is nu een game-museum gevestigd. Voor acht andere panden zijn (concrete) plannen, variërend van winkels, woningen tot een cultuurcentrum. Tien voormalige warenhuizen staan nog leeg. DTNP wil verder liever geen precieze cijfers en plaatsnamen noemen, omdat het bureau de panden niet zelf individueel heeft nagelopen.

Retail is het thema van de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie op 13 maart bij JLL in Amsterdam. Bekijk het programma en meld je aan.

Reageer op dit artikel