nieuws

O’Learys tekent voor Mall of the Netherlands

Transacties

O’Learys tekent voor Mall of the Netherlands
O'learys-sportsbar

Het Zweedse entertainmentconcept O’Learys komt naar Nederland. O’Learys opent zijn eerste vestiging van 3.000 m2 in Mall of the Netherlands in Leidschendam-Voorburg.

Dat laat winkelcentrumeigenaar Unibail-Rodamco weten aan Vastgoedmarkt. O’Learys huurt straks ruim 3.000 m2 van het restaurantplaza. De leisureformule biedt een totaalconcept aan eten, drinken en sportfaciliteiten voor de gehele familie onder een dak. Het gaat om bowling, minigolf, curling, pubgames en ruimte voor bedrijfsfeesten. O’Learys is geënt op een Bostons sportsbar- en hamburgerrestaurantconcept. De Zweedse oprichter ontwikkelde de formule in de jaren tachtig na een verblijf in de Verenigde Staten.

De formule exploiteert wereldwijd meer dan 130 vestigingen, waaronder een grote vestiging van 6.000 m2 in Mall of Scandinavia in Stockholm. Rutger van Eeuwijk, head of Leasing zegt blij te zijn met de komst van een succesvolle partij die zich internationaal al heeft bewezen. ‘We zijn trots dat we dankzij Mall of the Netherlands vernieuwende partijen als O’Learys ook naar Nederland weten te halen. In Mall of Scandinavia zijn de resultaten uitstekend.’

Christian Bellander, ceo van O’Learys, noemt Mall of the Netherlands de locatie bij uitstek om de eerste vestiging van O’Learys in de regio te openen. ‘We kiezen uitsluitend voor locaties die de juiste grootte en uitstraling hebben waarin ons entertainmentconcept ten volle tot zijn recht komt en met Mall of the Netherlands grijpen we de kans met beide handen aan. Bovendien hebben wij alle vertrouwen in Unibail-Rodamco dankzij de behaalde resultaten in Mall of Scandinavia.’

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2020 verdergaan als Mall of the Netherlands. Met 117.000 m2 verdeeld over 280 winkels, een foodcourt en een bioscoop met tien zalen wordt dit het grootste winkelcentrum van Nederland. Centraal staan een bijzondere architectuur zowel binnen als buiten, onderscheidende horecagelegenheden, flagshipstores met internationale retailers, een viersterren serviceniveau en versmarkt Fresh. Unibail-Rodamco investeert ruim 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.

Reageer op dit artikel